Hakkımızda.

Avşar Maden Suyu Afyonkarahisar-Ankara istikameti üzerinde, İscehisar ilçe merkezine 3km mesafede, Avşar Deresi mevkiindedir.

Avşar Maden Suyu hakkında ilk yazılı bilgi Türkiye çağında maden suyu ve kaplıcaların tetkiklerini yapan Prof. Dr. S. Calvi’nin 1940 yılında Türk Hıfzısıhha ve Tecrübi Biyoloji mecmuasının 3. sayısındadır. Bu yazıda Afyon’a dört saat mesafede Avşar Membaları’nın bulunduğundan bahsedilmektedir. Daha sonraki yıllarda Avşar Maden Suları ile ilgili birçok araştırma ve analiz yapılmış ve Avşar Maden Suyunun üstün vasıflara sahip olduğu belirtilmiştir. İncelemelerin yapıldığı Avşar Maden Suyu kaynağının, membanın etrafına dizilmiş taşlardan oluşan bir havuzdan yaklaşık 0,13/sn. debi ile kaynamakta olduğu Dr. M. Sadettin AYGEN tarafından yazılmış “Afyonkarahisar Kaplıcaları ve Maden Suları” isimli makalede belirtilmiştir.

Avşar Maden Suyu kaynağının içme amaçlı kullanımının yanısıra jeotermal sağlık kürü amaçlı kullanımı, kaynak noktasının yakınında bulunan 8 adet mağara ile anlaşılmaktadır. Avşar deresi civarında bulunan kayalara oyulmuş iki katlı mağaraların bulunması bu coğrafyada yerlerşim gösteren Eti ve Frig medeniyetleri tarafından Avşar Maden Suyu kaynağının sağlık amaçlı içme ve jeotermal kaplıca olarak kullanıldığını göstermektedir.

Eski Yunanlılarda Asklepionolarak adlandırılan Sıhhat Tanrısı Eskilop adına yaptırdıkları, sayısı 200 olarak bilinen tedavi merkezleri bulunmaktadır. Asklepionların ortak özellikleri ise ortada bulunan bir adet memba ve membanın etrafında dizilmiş odaların bulunmasıdır. Avşar Maden Suyunun bulunduğu mevkideki mağaraların Eski Yunanlılar döneminde de su tedavisi amacı ile şu anki modern ifade ile termal otel olarak kullanıldığını göstermektedir.

Tarih boyunca sağlık amacı ile kullanılmış olan Avşar Maden Suyu, 2015 yılında Demirci Hacı Ömer Oğulları Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Şuayp Demirel İth. İhr. Taah. ve Tic. tarafından fabrika yatırımı başlatılarak, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan insanların faydasına sunulmuştur.

Kurduğumuz güneş enerjisi sistemi ile yıllık yaklaşık 3.000.000 KWn enerji tüketimimizin tamamını güneşten sağlamayı hedeflemekteyiz. Üretilen güneş enerji ile yıllık olarak neden olduğumuz 1230 ton CO2 salınımını %96 azaltarak iklim değişikliklerini yavaşlatmaya bir katkımız olmakla birlikte doğadaki mevcut 184 ağacı kurtarmış olacağız. Ayrıca enerjimizi güneş ile üretirken hava kirliliği ve su tüketiminin azalmasına katkı sağlamış olacağız.

Sayılarla Avşar

2021 yılında fabrikaya yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi 2 katına çıkarılmıştır. 2024 itibari ile Şuayp Demirel Madensuyu A.Ş. olarak faaliyet göstermektedir.

2021 yılında üretimde yapılan revizyonla;
Toplam 330.000 m2 alan üzerine inşa edilen Avşar Maden Suyu fabrikası 16.200 m2 üretim, 1.800 m2 idari bina olmak üzere 18.000 m2 kapalı alana sahip olup 100.000 şişe/saat üretim kapasitesi ile üstün hijyen koşullarında üretim yapmayı sağlayacak üst düzey teknolojiye sahiptir.

0
Kuruluş Yılı
0
Şişe Üretim Kapasitesi (saat)
0 m2
Üretim Alanı